Политика

Рада Трајковић: Вучић направио државу за себе, потпуно узурпирао законодавну и извршну власт

Познавалац политичких прилика Рада Трајковић оцењује да је говор председника Србије Александра Вучића, на седници Главног одбора Српске напредне странке, у коме је рекао да је његова косовска политика доживела пораз, усмерен ка Међународној заједници и присталицама СНС-а, преноси РТК.

Она сматра да је Вучићева политика према Косову до сада толерисана на један недозвољени начин.
“Посланици у Парламенту Србије нису имали прилику да изнесу другачије ставове, јер је он потпуно узурпирао законодавне и извршне власти. Он је направио државу за себе”, каже Рада Трајковић и додаје да је то највећи проблем грађана Србије.

Иначе, у свом говору, Вучић је рекао и да је у истој групи, која се борила против његове политике за Косово, поред осталих и Рада Трајковић, која у изјави за Радио Косово 2, програм на српском језику, напомиње да је поносна што је допринела неуспеху његове политике.

“Политика раздвајања по етничком принципу је катастрофа. Ја морам отворено да кажем, није мене изненадило његово помињање Милошевића у Митровици, јер стратегија која је промивисана о Косову је наставак Милошевићеве политике. А то значи да, након потписивања Кумановског споразума, Војска и Полиција Србије, када се повлачила, уз подршку Шаиновића, она је одевела део српском становништа, а то подразумева мирно етничко чишћење Косова”, наводи Трајковић.

Она је напоменула да је била велики противник Милошевићеве политике и наставка једне такве политике, која се представља као пројекат помирења.

“Помирење са етничким дељењем је само одвајање. Вучић и Тачи треба да буду трајно повучени из дијлаога јер су оставили хаос иза себе. Сада Срби када би га видели да долази са новом стратегијом за Косово, не би имали више поверења. Иста је ситуација и са Албанцима са југа Србије, који не знају да ли да иду у процес стварања савета или не”, закључује Трајковић.

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

коментара

  1. Исто као и она О.Р.Л., клинику у Приштини! Пацијенти пред смрт, она стручна,( као средњошколка смува се са професором медицине, заврши и факултет, па кад више не беше по вољи јој, нашла другог). Тукла је медицинске сестре на клиници, из Лапљег села, Куршумли9је,…. Носила пиштољ,…а за терапију, пита сестре, шта даја лекар,….за овакве случајеве1 Оперише пацијента, безнадежан случај, ради материјалне користи испод жита, а печено0 прасе носи се у Акташ насеље солитер5 А1, у стану јој! Имала је и кућу за ” кадрове” у универзитетском насељу, цена 400.000- 700.000 евра након 1999.-те! Зна знање!Није боља од Скендера Мусљију, само не може толико да пљачка!

    1. aalooo, picousti ti li si. – vidim javio si se posto si se izvaljao po patosu pa resio da toj zenskoj bar sa tih tvojih pedesetak reci kazes svoje, kad ne mozes je poslati u francusku na duzi boravak, lecenje i oporavak. — nece moci umazani, pored takvih i treba zenske da nose pistolj. — i adresu si isturio nebi li je ko Ivanovica neko od tvojih posetio. — ima maloumni, Boga i zakona njegovoga, i taj ume naduvano puvalo probusiti i u blato spustit i do deseto kolena o nistariju brinuti.

  2. Svakako da su SVI ISTI, SVI, BEZ IZUZETKA! Svi su pljackasi, kriminalci, bez trunke sve sti i savesti, bez trunke stida i srama!
    Stanje je nikad gore, veleizdaja istorijska, a oni laprdaju li laprdaju, ne bi li nekako u novoj konstelaciji snaga stekli neku prednost kod vlasnika, pa da se oni nadju u nekoj od tih udobnih koznih foteljica! I tako godinama, godinama! Toliko su alavi da ce i organe sami iz zivih ljudi da vade ako dotle dodje, ne sumnjajte u to! Zavladalae su nakaze, klonovi i kreature bez premca u nasoj istoriji! I jedna drugu mahnito pljuju i otpuzuju, ponasaju se katastrofalno, najgori olos belosvetski se ovde skupio i rastrze nam zemlju, unistava sve redom, a oni i dalje sipaju besmislice, kao da niko ne vidi nista i ne cuje nista i ne zna nista!
    Ceo svet se smeje toj bednoj skalameriji koja sebe zove “vlada”, “opozicija”, “stranka”, a u stvari bagra najgore vrste, slinavi, alavi, zadrigli, obnevideli od kvazi moci i luksuza, ali sve ima svoj kraj, a vas je, “gospodo” veoma blizu. Upotrebljeni ste kao i svaki drugi toalet papir, ali svaki se odmah menja, a ovaj je se odavno raspao i usmrdeo. Bice potrebne godine, decenije da ocostmo zemlju od vaseg smrada i trulezi.

  3. Да ли је или није био го на дербију, то је спин да би се навијачи поделили,завади па владај. Овог пута неће проћи. Србија је мајка која се не продаје и не издаје. Овај издајнички олош се само плаши батине и усране мотке, а ту су им навијачи најопаснији. Људи, не дајте да вас завађају и свађају. СРБИЈА ПРЕ СВЕГА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!