Хроника

Држ се ти јајаро прања пара и некретина!

Министар финансија Синиша Мали изјавио је, говорећи о литијуму, да би одрицање од његовог ископавања било као да се неко одрекне нафте и да се у Европи пројекти с литијумом проглашавају пројектима од националног значаја.

Мали је за РТС додао да би ланац вредности – од ископавања, до прераде и производње батерија од литијума, био од 10 до 12 милијарди евра, што је око 16 одсто бруто домаћег производа.

Навео је и да очекује да ће закон којим ће бити повећан новац који држава додељује за прворођено и другорођено дете бити усвојен у септембру.

Мали је за РТС рекао да се предвиђа подизање износа за прворођено дете на 500.000 динара и за другорођено 600.000 динара.

Он је најавио да ће 17. јула бити одржана прва јавна расправа о том закону.

Мали је истакао да се ове године очекује раст од 3,8 до четири одсто и да на рачуну Србије тренутно има 700 милијарди динара.

Извор
Фонет-РТС

Један коментар

  1. Sve što je pokradeno i širenje laži i paralaži sve je uradila opozicija, a ta opozicija je daleko od vlasti i dobra u zemlji već 14 godina. Mali zaboravio na svoje 25 stanova u Bugarskoj i prebacivanje novca na dalekim ostrvima, ekonomsko upropašćavanje i krađe u vojnoj industriji „Krušik“u Valjevu i „Milan Blagojević“ u Lučanima urađeno je u vremenu vladavine “doktora” Malog i Stefanovića. Nevini su kao mačka pored ukusnog mesa, a ne jede ga, jer gazda nije rekao da ga jede?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!