Економија

ЕПС увози чак 40 одсто струје!

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић изјавила је да Електропривреда Србије (ЕПС) увози чак 40 одсто струје, саопштила је данас та странка.

„У сенци преваре и лажи режима са рудником литијума, нове лажи и за ЕПС. Генерални директор каже да четири петине потрошње струје обезбеђују из сопствене производње, а истина је да ЕПС увози чак 40 одсто струје“, навела је Тепић.

Тепић је на друштвеној мрежи „Икс“ упитала да ли и ЕПС спремају „на продајни сто странцима зарад подршке останку на власти“.

„Да ли га зато обезвређују? Годинама черупали, нестручним Грчићима разорили електроенергетски систем, у никад опорављеном ЕПС блокови и данас испадају, а производња никад мања! Увоз је сада на нивоу производње из термо-сектора, што је незабележено! Када је у јуну била велика хаварија на Балкану, увозили смо 1.300 мегавата, сада 1.800! А хаварије нема“, истакла је Тепић.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Фонет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!