Друштво

Ана Брнабић наставља да се шири у вили Јованке Броз на Дедињу и све то наравно о народном трошку

Мутави бескорисни идиот тако је жестоко задужила Србију и Србе да и тог скота морамо да идражавамо!

Председница Скупштине Србија Ана Брнабић неће морати да се исели из виле Јованке Броз – произилази из нове уредбе коју је у четвртак усвојила Влада Србије, којом ова вила губи статус резиденције.

Вила у Београду у Булевару кнеза Александра Карађорђевића, познатија у јавности као Јованкина вила – неће више бити резиденција. Тако је прописано изменама Уредбе о непокретностима за репрезентативне потребне Републике Србије.

Резиденције су, према уредби, зграде које се користе за боравак председника Републике и председника Владе Србије, као и за пријем и боравак страних председника држава или влада.

С обзиром да Ана Брнабић више није премијерка, очекивало се да се у року од шест месеци исели из Јованкине виле која је имала статус резиденције.

По новој уредби, овој вили статус резиденције је одузет, а новим чланом уредбе прописује њена нова намена – постаје репрезентативна зграда за боравак председника Народне скупштине.

„Вила у Београду у Булевару кнеза Александра Карађорђевића број 75 одређује се за боравак и репрезентативне потребе председника Народне скупштине и пријем и боравак страних гостију Републике Србије у оквиру међународне сарадње Народне скупштинеˮ, стоји у изменама уредбе коју је усвојила Влада.

Подсетимо, бивша премијерка, а садашња председница Скупштине Србије Ана Брнабић живи у вили у којем је до смрти живела Титова удовица Јованка Броз.

Тај објекат је деценијама пропадао. Најављивана је била и његова продаја због великих трошкова реконструкције, али је пре избора Брнабић на место премијерке ипак почело реновирање.

Јавности никада није сазнала колико су износили трошкови реконструкције, а у медијима је било речи о 2,5 милиона евра.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Н1

Један коментар

  1. Ana Brnabić se širi u vili u kojoj se širila na široko drugarica Jovanka Broz. Jovanka živela sama u onom velikom prostoru. Zvanično i Ana se širi na široko u vili u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića u Beogradu. Ništa se ne menja, samo se menjaju persone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!