Европа

Макрон је најјаднија карикатура политичара на Европском континенту!

Француски председник Емануел Макрон је саопштио да хапшење у Паризу генералног директора популарне апликације за размену порука Телеграм, Павела Дурова, није политички мотивисан потез, већ део независне истраге.

Француски медији су пренели да је Дуров приведен на париском аеродрому у суботу на основу налога за хапшење у којем се тврди да је његова платформа коришћена за прање новца, трговину дрогом и друга кривична дела.

У првом јавном обраћању о хапшењу, Макрон је на мрежи Икс објавио да је Француска дубоко посвећена слободи изражавања, али да се „слободе подржавају у законском оквиру, како на друштвеним медијима тако и у стварном животу да би се заштитили грађани и поштовала њихова основна права.

Осуђујући оно што је назвао лажним информацијама о том хапшењу, рекао је да то „ни на који начин није политички мотивисана одлука“.

Званичници руске владе изразили су огорчење због хапшења Дурова, а неки су га назвали политички мотивисаним и рекли да хапшење показује двоструке стандарде Запада у погледу слободе говора.

Телеграм је у саопштењу рекао да се придржава закона ЕУ, укључујући закон о дигиталним услугама, и да је његова корисничка политика „у оквиру стандарда и стално се побољшава“.

„Апсурдно је тврдити да су платформа или њен власник одговорни за злоупотребу те платформе“, наводи се у саопштењу Телеграма.

„Скоро милијарду корисника широм света користи Телеграм као средство комуникације и као извор виталних информација. Чекамо брзо решење ове ситуације“.

Телеграм су основали Дуров и његов брат после гушења масовних продемократских протеста у Москви крајем 2011. и почетком 2012. године.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Бета-АП-Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!