Економија

Паштета од 37 динара: Како је Вучићев режим економских убица увео Србе у социјално ропство

Колико бисте боље могли да живите да нису на власти људи које очигледно није брига да ли вам је дете гладно и да ли ћете имати за поправку бојлера? Личности које не знају ништа, постале су мера успона и успеха. У ком жбуну се сакрио пожељни економски тигар? Свакоме ко има, даће се и претећи ће, а од онога који нема, узеће се и оно што има. Порука режима је јасна – не тражите превише сада када нам је кренуло.

Грађани ће од 1. септембра до краја октобра у оквиру акције „Најбоља цена“ по ценама које су повољније од акцијских у 2.500 малопродајних моћи да купе 81 категорију производа где је заправо 700 производа, изјавио је председник Владе Србије Милош Вучевић. Он је на представљању ове акције истакао да ће они имати ознаку „Најбоља цена“ и да ће их бити у продавницама које их буду продавале. Реч о прехрамбеним и производима за личну и кућну хемију, као што су месо, јабуке, лук, кафа, риба, шампони, тоалет папир и слично. Историјски подухват, баш као и повећање минималца.

СНС даје својим експертима да одлучују ко ће добити новац за хлеб и јогурт? Они су народ одучили од тога да су то права која нам припадају, она су постала питања милостиње, нечега што ће неко дати када има. Режим нас позива да оџивимо своје као бивши људи, без цивилизацијских потреба, задовољни скромним биолошким опстанком. Имате залогај, какав је такав је, дали смо вам да једете, а ви бисте да читате књиге, идете у позориште.

Свака нада да се не може даље, горе и бесрамније од онога што је већ урађено, нестаје пред сазнањем да је дно у Србији дубље од највећег страха. Код нас као да се мазохистички ужива у социјалном ропству. Навикавамо се на лоше ствари које нам се дешавају, проблем је што више и не знамо шта су нам потребе.

Јефтина храна је за елиту СНС-а бајата маркетиншка реч и банална политичка поштапалица. И тачно је да њено величање индиректно оправдава гнев народа. Али, треба бити опрезан према онима чији партијски активизам почива на уверењу о личној изузетности. И ту је тешко правити разлику између шарлатана, позера и самозаљубљеника. Једи што ти власт сервира и не питај за беду. Дакле, док народ Србије грца у минималцу, председник претвара ту нашу несрећу у његову корист која би могла Србију да коначно погура у дуго жељену будућност, коју он дозива већ дуже од деценије.

Намеће се питање, колико ће „стотина хиљада“ људи наставити да исказује сумануто јединство са председником у турбулентним временима, илуструјући то фотографијама са митинга, док њихови ближњи кући уз супицу из кесице цепају онај његов паризер, а сад чак у цело пиле. Наравно, режимски медији ће то представити као вести из добре будућности. Док власт СНС-а функционише, односно док функционише „морање“, Вучић ће да влада и, што је најважније, он баш тако и жели да влада.

За ваш минималац ће вам понудити и гомилу ликова који служе за шегачење и понижавање, као што су Вулин, Јованов, Бакарец, Брнабић, који су ту да згражавају и нервирају (слободне) грађане. А и председник то сам воли да ради. Да нервира и вређа до бесвести.

Него, шта би са извештајем БИА, ко диже марже у небеса и зашто су наши производи јефтинији у иностранству него код нас и зашто је храна у ЕУ јефтинија него код нас?

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Директно.рс

Један коментар

  1. Predsednik, osim državničke funkcije, bavi se i spremanjem hrane za narod, a bogami i za sebe. Prošle godine narodu je preporučio kao dobra i jeftina hrana, parizer. Ove godine uvodi akciju „najbolja hrana“ i preporučuje građanima paštetu od 37 dinara po komadu. Ovo su potvrdili i probali i neki ministri. U Podrinju ovih dana spremao palačinke, pečenje i razne čorbe. Čovek zna da radi i ne mrziga to i da čini, a sve u funkciji eksploataciji litijuma, a da li?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!