Друштво

БИРОДИ: Рио Тинто и повезане фирме да кажу кога су спонзорисали од почетка пословања у Србији

Биро за друштвена истраживања (Бироди) позвао је данас компанију Рио Тинто и све фирме са њом власнички или управљачки повезане да на својим интернет страницама прикажу списак физичких и правних лица којима су од почетка пословања у Србији дале спонзорство или донацију.

Позивамо Рио Тинто да јавности дају информацију да ли у оквиру пословања примењују инструменте етичког пословања, односно да ли их спроводе, и да, ако их спроводе, јавност упознају са извештајем о етичком пословању, навео је Бироди.

Та организација позвала је и сва правна лица чији се рад суфинансира из буџета Србије да објаве да ли су била примаоци спонзорстава или донација Рио Тинта, на основу чије одлуке и са каквим образложењем, и да са тим упознају јавност, тако што ће приказати извештај о реализацији спонзорства и донација добијених од компаније.

У саопштењу се и Влада Србије позива да од Агенције за спречавање корупције затражи израду плана интегритета за Пројекат Јадар, у којем би се утврдиле тачке ризика по интегритет пројекта Рио Тинто и прописале мере за отклањање ризика.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Фонет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!