Србија

Вучић побеснео када је јавно суочен са велеиздајом Србије коју је вољно починио! (видео)

Председник Србије Александар Вучић одговарао је на новинарска питања током данашњег боравка у Црној Гори. Већи део конференције за медије Вучић је провео у препирци са тамошњим новинарима, а посебно га је изнервирало питање о Косову.

Новинар подгоричке телевизије упитао је Вучића о ситуацији са Косовом, користећи термин „Република Косово“, набрајајући му шта све тамо догодило од доласка СНС на власт.

Видно изнервиран, Вучић му је одговорио.

„Хвала вам што сте ово урадили. Да нисте, многи би посумњали у моје речи. Овако су се сви уверили колико сам у праву. Не постоји никаква Република Косово, не постоји по Међународном јавном праву. Не постоји по Повељи Уједињених нација, не постоји по Резолуцији 1244. Не смета ми то што се ви радујете и што желите намерно да провоцирате говорећи Република Косово. Замислите да је говорим о ‘Републици Гусиње’ или ‘Републици Пљевља’. Нећу да вам говорим јер то не постоји“, рекао је Вучић потом додајући да је Косово део Србије.

Замолио је новинара да се упристоји, претећи му прстом.

„Ај мало се упристоји, немој да ме прекидаш јер сам пажљиво саслушао. Дакле, установили смо да не подржавате Резолуцију 1244 и Повељу УН. Установили смо да подржавате цепање Републике Србије и сецесионистичке покрете на територији Србије. Неће бити промене става. Што се тиче личних карти и свега другог, срећан сам због свега тога. Ми смо увек били за слободну трговину, проток роба, капитала, услуга, свега…То нема везе са државно-правним статусом“, рекао је Вучић.

Своје обраћање завршио је изјавом да Србија не извози оружје у Украјину и Русију.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!