Европа

Покушај напада на Виктора Орбана у згради Европског парламента! (видео)

* Опозиционер Мартон Декицки потрчао ка Орбану, оптужујући га да је “издао Мађарску и Европску унију” и да „ради за Москву и Пекинг“

________________________________________________________

ЧЛАН мађарске опозиционе странке покушао је да нападне мађарског премијера за његове конференције за новинаре у Европском парламенту у Стразбуру.

Активиста мађарске опозиционе партије „Демократска коалиција” Мартон Декицки покушао је да омете конференцију за новинаре мађарског премијера Виктора Орбана,

Декицки потрчао ка Орбану, оптужујући га да је “издао Мађарску и Европску унију” и да „ради за Москву и Пекинг“. Обезбеђење га је пресрело човека и извело из сале.

Према писању листа Magyar Nemzet, Декицки је од европосланице Кларе Добрев добио пропусницу за зграду Европског парламента.

Бивши мађарски премијер Ференц Ђурчањ подржао је Декицког, рекавши да је „поносан на његов поступак“.

Орбан је на покушај ометања своје конференције за новинаре одреаговао са хумором.

Рекао је да се осећа као код куће, где му се то дешава сваки дан.

Након инцидента, конференција за новинаре је настављена.

Раније је саопштено да је Европска комисија поднела Суду ЕУ тужбу против Мађарске, оптужујући је за кршење европског законодавства због усвајања закона о заштити суверенитета који предвиђа контролу НВО финансираних из иностранства које се баве политиком и изборима.

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Извор
Факти.орг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
Close

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!